KWALITEIT MET CERTIFICAAT

Bij de ontwikkeling van producten en concepten denken we verder dan vandaag en erkennen we de noodzaak van een goede toekomst. Veel van onze producten worden daarom gemaakt van hout afkomstig uit goed beheerde bossen die onafhankelijk zijn gecertificeerd. Ons houtskelet wordt geproduceerd onder de regels van het bouwbesluit en de wet kwaliteitsborging en worden getoetst door onafhankelijke deskundigen.

 

KOMO gecertificeerd

Houttec levert al zijn producten onder het KOMO keurmerk, het bewijs voor kwaliteit. Producten en bouwprocessen met een KOMO-keurmerk zijn objectief getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen. 

 

Onze houtskelet elementen worden voorzien van een markering met het keurmerk KOMO® attest-met-productcertificaat ‘Houtskeletbouw’ of SKH-KOMO® attest-met-productcertificaat ‘Houtachtige Dakconstructies’. Deze certificeringen van Houttec Prefab B.V. zijn te vinden op de site van de KOMO .

Stip® en FSC®

Alle materialen die Houttec gebruik worden ingekocht onder Stip® en of FSC®. Daarmee garandeert Houttec dat zij werkt met uitsluitend verantwoord geproduceerd hout. 

 

STIP-gecertificeerde bedrijven bewijzen met het certificaat niet alleen dat ze in staat zijn “goed” hout te KUNNEN leveren maar dat ze het ALTIJD leveren, ongeacht de klantvraag, uit overtuiging.

 

FSC-certificering is bedoeld om een geloofwaardige garantie te bieden dat producten die verkocht worden met een FSC-claim afkomstig zijn uit goed beheerde bossen, gecontroleerde bronnen, teruggewonnen materialen of een mixdaarvan.

 

 

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is het bewaken van de kwaliteit van ontwerp en uitvoering zodat het eindresultaat aan de voorschriften van het Bouwbesluit voldoet.

 

 

Doordat Houttec zijn houtskelet produceert onder de regels van het bouwbesluit en deze getoetst door onafhankelijke deskundigen voldoet het daarmee ook direct aan de Wkb.